Method Man en Redman eren Ol' Dirty Bastard


Method Man van de Wu-Tang Clan vormt sinds 1994 samen met Redman een hiphop duo. Na de albums Blackout! en Blackout! 2 komt binnenkort Blackout! 3 uit. Tijd voor een tourtje. 

Woensdag stond het duo in het Paard van Troje in Den Haag. Zoals vaak het geval is met hiphop begint de show veel te laat. Een van de DJ's excuseert zich zowaar met de melding dat de soundcheck nog niet is gedaan. Dat hadden we inderdaad begrepen. 

Dan komt Casper Knipscheer het podium op om de crowd op te hypen. Het enthousiasme in het publiek komt pas echt wanneer Redman als eerste het podium op komt. De twee rappers weten zeer snel het publiek volledig met zich mee te krijgen. Method Man dult ook geen stilstaande mensen. 

De show is goed, maar het hoogtepunt komt toch pas wanneer de Wu-Tang Clan hits worden gespeeld. Een eerbetoon aan vele overleden rappers wordt gedaan, maar het echte eerbetoon is voor Ol' Dirty Bastard. 

Aan het einde van de show duikt Redman het publiek in. Method Man staat even later letterlijk op de handen van het publiek. Redman doet zijn duik nog een keertje over, maar ditmaal laat hij zich van een van de boxen naar achteren vallen. De afsluiting bestaat uit het publiek ingooien van t-shirts en gesigneerde sneakers. 









Reacties