Sef kleurrijk in kleine zaal Paard


Wanneer ik vrijdag 22 april de kleine zaal van het Paard binnenloop schrik ik een beetje. Zo weinig mensen zijn aanwezig en de aanvangsttijd ligt al lang in het verleden. Gelukkig is er eerst nog een voorprogramma, dus wat niet is kan nog komen leert de ervaring.

Ene 'Yung Nnelg' komt het podium oplopen. Met een bescheiden hitje 'Chamos' weet hij een aantal tienermeisjes te verleiden tot dansen en mee-rappen. Voor Yung is het jammer dat de zaal zo leeg, want het publiek opwarmen is hier eigenlijk nog niet eens mogelijk. Aan het einde van de set loopt de zaal wat voller.

Wanneer Sef echt begint is de zaal zowaar toch goed gevuld en heerst er alvast een gezellige sfeer. Sef gaat staan achter zijn eigen DJ-booth. Hij is net als het publiek in een vrolijke stemming en heeft een soort van relaxtheid over zich. Het feit dat hij stil blijft staan op een plek gedurende de set zou normaliter nogal statisch ogen, maar hij weet de aandacht toch goed op zich te vestigen. En daar waar hij zelf niet de aandacht heeft, zorgt zijn geweldige lichtdecor daar wel voor. In alle kleuren van de regenboog zijn de lichtbuizen te tonen die als mooie waaiers achter hem opdoemen. Uiteraard past dit goed bij zijn nieuwe album 'In Kleur' (oktober 2015). 


Ook komen nummers voorbij van zijn eerste album 'De Leven' (november 2011). Een groot deel van het publiek heeft daar wel oren naar. De gelijknamige track 'De Leven' is daarbij toch wel een heerlijk hoogtepuntje. Sef mixt hier en daar bestaande songs met zijn eigen nummers 'gewoon omdat hij dat zelf leuk vindt'. Ook voert Sef voor het eerst een experiment uit. We moeten goed in zijn ogen kijken. Sef kijkt ons vervolgens aan. De hele groep wordt gehypnotiseerd tijdens het nummer 'Hypnose'. Zelfs ik als fotograaf moet er aan geloven, dwars door mijn lens heen, aldus Sef. Na afloop is het ineens een uur later. Volgens Sef is het experiment geslaagd. Hij gaat het vast nogmaals doen.

Sef zorgt voor een vermakelijke avond, waar je niet per se bij had moeten zijn, maar wel waar het fijn was. Dat fijne gevoel blijft nog lang bij me. Heerlijk toch? Ach, misschien had je er wel bij moeten zijn!









Reacties