The Game: van entertainment naar CÎROC


The Game (Jayceon Terrell Taylor uit Compton) staat vandaag, 30 november 2016, op het hoofdpodium van het Paard in Den Haag, een dag later dan gepland.

Het voorprogramma wordt wat mat ontvangen. Duidelijk dat men niet kwam voor Niko Khale en Nicky Ds. Nicky Ds heeft nog best wel skills, maar voelt slecht aan wat hij van het publiek kan vragen. Ook het rappen over zijn eigen stem komt ietwat knullig over.

Alleen Markus Black krijgt wat los als hij duidelijk maakt wie hij is ('started with a dollar and a dream') en dat hij stil zijn niet accepteert.

Dan komt The Game (21:30 uur in plaats van 21:00 uur) en ook al is het Paard bij lange na niet uitverkocht het is nu gezellig druk en het gaat meteen los. De vrolijk ogende Game heeft een goede keuze gemaakt door met liveband en twee extra mc's het podium op te gaan. Op deze wijze is het echt een concert. Verschillende hits komen langs, er wordt gestagedived, wiet gerookt en een kleine jongen wordt het podium opgevraagd. De backup mc probeert hem nog mee te laten rappen, maar hij voelt zich ongemakkelijk, dus gaat snel weer terug het publiek in. Respect wordt oa getoond aan 2Pac en er worden drie flessen CÎROC wodka geopend. The Game drinkt de gehele fles in één teug leeg. Daarna is het snel gedaan. Alleen nog de hit 'Hate it or Love it' (origineel met 50 Cent) wordt gedaan. Een fan in het publiek is zo enthousiast dat hij opvalt bij The Game en hem het podium opvraagt om even te laten zien aan de rest van het publiek hoe hij het doet. Helaas voor de jongen rapt hij de lyrics niet geheel goed mee. "I am going nowhere, so you have to know me" in plaats van "So you can get to know me". Hoewel The Game er even om grapt, behandelt hij de jongen met respect en laat hem verder in zijn waarde.

Het is nog geen 22:30 uur en de show is daarmee klaar. Geen toegift. Voor bijna 40 euro valt het wat dat betreft tegen. Een fijne, vermakelijke show zeker, maar bij lange na niet legendarisch.







Reacties