Gevoelige nummers afgewisseld met Ierse humor - Gavin James


9 april 2016 - De grote zaal van het Paard is al lekker gevuld wanneer de Ierse singer-songwriter Craig Gallagher de spits afbijt. Gevoelige nummers worden afgewisseld met lange humoristische Ierse praatjes. Craig heeft het naar zijn zin en inmiddels is zijn eerste EP uit. "Die is te koop voor 5 euro, daar". Speelt nog een nummer en "die EP is trouwens te koop, voor 5 euro, daar". Speelt nog een nummer en ...afijn je snapt hem wel. Als voorprogramma doet hij zeker niet onder voor het hoofdprogramma van de avond: Gavin James. Dat blijkt ook uit het applaus dat hij na afloop van zijn set krijgt.

Gavin James komt vervolgens vrolijk het podium op gelopen en begint met een strakke set. De muziek van Craig en Gavin ligt eigenlijk best in elkaars verlengde. Ook het afwisselen van de nummers met de Ierse humor. Het zouden broertjes kunnen zijn, alleen lijken ze qua uiterlijk niet op elkaar. Okee, beste vrienden dan.

Ineens stapt Gavin weg van de microfoon. Het wordt stil in de zaal. Gavin gaat verder zonder microfoon. Het geluid is zacht, maar heel mooi en iedereen blijft stil, zodat hij toch goed hoorbaar is. Hij zet hiermee een andere sfeer neer en dat past uiteraard heel goed bij een singer-songwriter. Naast dit nummer ('You don't know me' van Ray Charles) zijn er nog meer uitschieters. Uiteraard 'Book of Love', maar ook zijn imitatie van Louis Armstrong en het mooie nummer '22'.

Bij de afsluiting van het concert speelt Gavin samen met Craig het nummer 'Dancing in the Dark' van Bruce Springsteen. Een geweldige versie en dat maakt het een beetje goed dat de show eigenlijk te kort was. Gelukkig voor de fans was er nog volop tijd voor samen op de foto gaan en het laten signeren van de albums (die EP van Craig van 5 euro of 'Bitter Pill', het debuutalbum van Gavin).







Reacties